Lehallgatás védelem. Köztünk marad!

Lehallgató eszközök felderítése, szakértelemmel, lojálisan: 06 30 274 6873

Magyarországon megvalósult az Orwelli világ,           egy politikus szava elegendő a lehallgatáshoz.Ez különösen baljóslatú abban a környezetben, ahol naponta változik, hogy ki a hős, és ki a kém.

 

images_1.jpg

Magyarországon szimplán az igazságügy-miniszter engedélye alapján is megfigyelheti a titkosszolgálat. Ha a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat engedélyt kap a titkos megfigyelésre, 90 napon át bármikor bemehetnek a lakásába, átkutathatják, bepoloskázhatják azt.

Frissítés: Új cikk arról, hogyan is kerülhet be hozzánk egy lehallgató készülék. Eláruljuk: Nem úgy, mint azt gondolná! Részletek itt.

Lehallgathatják telefonját és számítógépes kommunikációját, felbonthatják a leveleit. A megfigyelést egyszer további 90 nappal meg is hosszabbíthatják – ráadásul ezt még különösebben indokolniuk sem kell, mert a miniszternek nincs joga megismerni, így nem áll módjában értékelni sem az információgyűjtés során megszerzett adatokat.

Magyarországon a titkosszolgálatok két indokkal kezdeményezhetnek megfigyelést:

  • konkrét bűncselekményhez kapcsolódóan;
  • vagy nemzetbiztonsági céllal

Az előbbi jól szabályozott: a megfigyelést bíróság engedélyezi, aminek joga van megismerni a megfigyelés során szerzett információkat, és ezek ismeretében dönteni a megfigyelés folytatásáról vagy felfüggesztéséről. A bíróság csak abban az esetben engedélyezheti a megfigyelést, ha a törvényben meghatározott súlyos bűncselekmények, 5-év, vagy azt meghaladó bűntetési tétellel szankcionálható bűncselekmények alapos gyanúja áll fenn.

Az utóbbi viszont homályos terület. A jelenleg hatályos szabályok szerint az igazságügyi miniszter indokolás nélkül rendelheti el azok megfigyelését, akikét a titkosszolgálat konkrétabban körül nem írt nemzetbiztonsági okból szükségesnek tartja. Itt a lehallgatás célhoz kötöttsége sem feltétel.

A miniszternek valódi felügyeleti joga nincs: nem ismerheti meg az információgyűjtés során szerzett adatokat, így a gyakorlatban megalapozatlanul, információk híján korlátozhatja a polgárok magán- és családi életének tiszteletben tartásához való jogát. Talán az sem egy elhanyagolható tényező, hogy a miniszter politikus...

De ez mind hagyján. A hatályos szabályok alapján a polgár még csak tisztességes jogorvoslatban sem bízhat magánszférához való joga megsértése esetén. A megfigyelt ugyan panasszal élhet a megfigyelése ellen a miniszternél, a parlament nemzetbiztonsági bizottságánál vagy az ombudsmannál, de pont a megfigyelés titkos jellege miatt miért tudna róla, hogy megfigyelik?

 

 kicsi_mod.jpg

A teljes cikk megtekinhető megújult honlapunkon, kiegészítve televíziós megjelenéseinkkel, a             TV2 Napló, és M1 Napkelte című műsorokban.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 8
Heti: 72
Havi: 358
Össz.: 154 966

Látogatottság növelés
Oldal: Orwelli világ - megfigyelés
Lehallgatás védelem. Köztünk marad! - © 2008 - 2020 - maganbeszelgetes.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »